top of page

Bokstaver, bøker og bier...

Til tross for oppussing av hjemmet/verkstedet og pandemi, har ikke Bokstaven tatt fri. Det har bare ikke vært så mye som har skjedd på sosiale medier fra meg det siste halvannet året...eller har det det? Jeg prøver jo å dele litt av det som skjer på Facebook og instagram.

Jeg har holdt på med kalligrafioppdrag både på diplomer og også bordkort og reparert bøker. For å bryte ut av mønstrene mine og gjøre noe for min egen del, deltok jeg på et digitalt kalligrafikurs med Massimo Polello fra Italia - Break Your Pattern. Det var veldig spennende, men intenst. Jeg fikk mange ideer til prosjekter, men det stopper opp når man har så mange jern i ilden som jeg har - tiden strekker ikke til. Gleder meg til jeg blir pensjonist, ha ha...

Det jeg ikke har gjort på en stund, og som måtte avlyse helt når pandemien startet, er å holde kurs. Bokbindingskurset jeg avlyste da, settes nå endelig opp igjen! Det holdes hjemme hos meg, i "ny" stue/kjøkken og verksted som er helt pusset opp siden sist. Gleder meg til å åpne dørene. Kurset holdes ikke for så mange i første omgang, kun fire stykker får plass på kursene mine slik at vi fremdeles kan holde god avstand til hverandre.

Det er noen som har meldt sin interesse allerede, men det er mulig å melde seg på fremdeles. Ikke nok med det mer tradisjonelle kurset, har jeg satt opp et kurs hvor man kan binde inn en såkalt sløyfebok på en kveld. Det er en enklere innbindingsmetode, men veldig anvendelig og dekorativ. Her er oversikt over tidspunkter og pris:


Kurs i enkel bokbinding

Tid: Lørdag 9. oktober kl. 10-16 og søndag 10. oktober kl. 10-16

Sted: Edvard Griegs vei 4, 1410 Kolbotn

Pris: kr 2200 (lunsj inkludert)

Materialer kommer i tillegg, utstyr kan kjøpes eller lånes etter behov.


Kurs i sløyfebok

Tid: Onsdag 27. oktober kl. 18-21

Sted: Edvard Griegs vei 4, 1410 Kolbotn

Pris: kr 600 (inkl. te/kaffe/kjeks)

Materialer kommer i tillegg med ca. kr 200. Utstyr kan kjøpes eller lånes etter behov.


Påmelding eller spørsmål til kursene sender du til tone@bokstaven.net

Jeg har hatt litt flaks og klart å finne diverse utstyr til boktrykking på Finn.no slik at jeg nå har mye bedre utvalg av både bokstaver og foring for å holde ting på plass. Jeg ønsker derfor (når jeg har litt tid ekstra å lage artige prosjekt med plakater og trykk av kort og ølbrikker.


Det hadde vært gøy å holde et kurs i bokstavtrykking. Dersom det er interesse for å f.eks. lære å trykke dine egne julekort eller plakater, så kan jeg sette opp et kurs til det. Send mail til tone@bokstaven.net så skal jeg se nærmere på det og sette opp dato for kurs.


Det siste nye i livet er at jeg har fått meg en bi-jobb (pun intended!). Jeg startet på birøkterkurs i våres og har nå fått meg to bikuber, som jeg håper kan gi meg både deilig honning og også bivoks på sikt. Det har vært en bratt læringskurve og jo mer jeg setter meg inn i faget, jo mer overveldet og fascinert blir jeg. Man får jo ansvar for å holde liv i disse fantastiske skapningene. Jeg har nå to kuber med bier i og håper jeg ved siden av bøker, boktrykk og bokstaver vil få mulighet til å selge bieprodukter som honning og bivoks. Man trenger jo bivoks til å vokse tråden med når man binder bøker, og det er godt med honning i teen når man tar en liten pause fra kalligrafiøvelsene, eller hva? Jeg har allerede startet å tenke på hvordan etiketten på honningglasset skal se ut. Det er kanskje å starte i feil ende, men sånn er jeg skrudd sammen. Jeg tenker på sluttproduktet før jeg har gjort alle stegene forut.

Jeg er nok en busy bee, som ved siden av full jobb, familie, hage og alt klarer å holde liv i interessen min rundt bøker og skrift. Problemet med meg er at jeg vil gjøre ALT som er gøy. Det er noe med å ha bikket 50 og på død og liv må gjøre alt man har lyst til før man ligger under torva. Det kjennes som om sanden i timeglasset renner raskere og raskere ut jo eldre jeg blir, og jeg har fryktelig dårlig tid om jeg skal få gjort alt jeg har lyst til. Men jeg må lære meg å hvile også - å gjøre ingenting. Det er deilig det også.
留言


Recent Posts
Archive
bottom of page