top of page

Kunstpause...

I midten av mars ble det brått slutt med alt som var normalt. Det var for de fleste av oss ikke mulig å gå på jobb, skole, restaurant, kino, frisøren. Jeg måtte avlyse bokbindingskurset som var satt opp. Akkurat nå er det ikke slikt som betyr noe. Det viktigste er at vi tar vare på oss selv og de rundt oss. Det var selvsagt utrolig trist å ikke kunne holde kurset, for jeg holder jo ikke kurs så veldig mange ganger i løpet av et år. Men det blir mulighet igjen når situasjonen er under kontroll og vi kan så smått begynne å være sammen igjen.

Så hva har jeg gjort isteden? Vel jeg har tatt grep og heller drevet med litt opprydning i verkstedet og jeg har har varetelling. Jeg har ikke veldig mye utstyr til salgs, men jeg har et lite lager som jeg pleier å selge i forbindelse med kursvirksomhet. Det er mest bokbindingsverktøy, for det kan være vanskelig å få tak i og det er greit for meg å selge samlet. Selv om jeg ikke holder kurs for tiden finnes det jo mange instruksjonsvideoer på nett, og bøker om bokbinding der ute, så om du er interessert i å kjøpe utstyr, som falseben, bokbindingskniv, bokbindingsnåler, tynn syl (pricker), limpensel, passer med stillskrue, stålinjaler etc., så er det bare å sende meg en e-post. Jeg har vurdert å lage videokurs, men det er for tidkrevende så jeg velger å utsette alt til ting er normalt igjen. Blir det lenger enn jeg tror kan jeg jo heller revurdere.

Ellers har jeg jo arbeider til salgs som jeg stilte ut på biblioteket her på Kolbotn i fjor sommer. Jeg stilte ut kalligrafiarbeider og arbeider som er en miks av bokstavtrykk og foto, og små fotografier fra hagen min som er trykt på lerret. Jeg har tenkt å ha en utstilling i hagen min i pinsehelgen, nærmere bestemt lørdag 30. og søndag 31. mai 2020. Da er det bare å ta turen innom meg i Edvard Griegs vei 4 på Kolbotn mellom kl. 12 og 15. Det er selvsagt litt væravhengig, men jeg håper på fint vær. Velkommen skal du være!

Det er egentlig litt fint å ha en liten kunstpause og fokusere på andre ting. Egentlig skulle jeg deltatt med en bok på Scripta Manet - en internasjonal bokbindingsutstilling som skulle åpne i september i Tallinn i Litauen. Jeg var med på det i 2000, men jeg har ikke klart å få bundet inn boken som skulle vært med i år. Tenker jeg kommer til å ferdigstille den i løpet av sommeren, for det er deilig å være kreativ og det er en god øvelse å bare prøve noe nytt i en bok som ikke tilhører noen andre. Jeg legger ut bilder når jeg tar pause fra kunstpausen...

Takk for nå!

Recent Posts
Archive
bottom of page