top of page

Nordiske Bokbind 2018

Nå må dere kaste dere rundt og få med dere denne smale, men dog så fantastiske bokbindingsutstillingen med vakre bokbind fra bokbindere i alle de nordiske land. Den står utstilt i Universitetsbiblioteket på Blindern,

i Georg Sverdrups hus, og er åpen fram til 21. september i bibliotekets normale åpningstider. Bøkene som er med er bundet inn både av amatører og profesjonelle. Særlig ett av innbindingene fikk meg rett og slett til å måpe. Det var altså helt fantastisk håndverk på sitt ypperste. En ting er å se dette på et bilde, det er noe helt annet å se det med egne øyne.

Utstillingen åpnet offisielt torsdag 23. august. Det er Finland som er vertsland for denne vandreutstillingen. Etter at den har stått her i Oslo en måneds tid vandrer den videre til et av de andre nordiske landene.

Om fire år er det faktisk Norge som er vertsland og vi håper at det vil bli like fantastisk om ikke bedre.

Det er mye organisering med et slikt arrangement, og uten Lisa Bøthun fra Bøthuns Bokverksted i Tønsberg hadde ikke denne utstillingen blitt noe av.

På utstillingsåpningen fikk vi høre forskjellige foredrag bl.a. av en som jobber ved Universitetsbiblioteket, og (min helt) Ane Thon Knutsen som er doktorstipendiat ved Kunsthøgskolen fortalte om sitt arbeid med letterpress. Vi fik også lov til å besøke bokbinderverkstedet i universitetsbiblioteket. Det var vanskelig å la være å sikle på alt utstyret som var tilgjengelig der.

Recent Posts
Archive
bottom of page