top of page

Kalligrafikurs 11.-12. november 2017

Neste kurs jeg holder er et kalligrafikurs, og som sist kurs så er dette også et intimt og koselig kurs jeg holder hjemme i stuen/verkstedet mitt.

Jeg var selv på kalligrafikurs i februar i Torino hos den flinke Massimo Pollelo, som virkelig inspirerte meg til å tenke litt annerledes når man skal bli introdusert til bokstaver/kalligrafi og hvordan vi utformer dem. Vi lekte mer med pennesplitten enn det jeg er vant med, og det ga meg en ny måte å tenke på bokstavutforming og jeg ønsker å videreføre denne tankegangen på dette kurset.

Planen er at vi skal se på noen gamle skrifttyper og forsøke å herme etter støkene for å skape linjer og bokstavformer. Dette kan kanskje virke litt søkt og langt utenfor hvordan man tradisjonelt lærer seg kalligrafi, men i mine øyne er det nettopp det å frigjøre seg og lære "å se" bokstavene like viktig som å lære a, b, c etc. på tradisjonelt vis. Man henger seg fort opp i bevegelsen og hvordan man skal få til den for å få fine bokstavformer, men å se på det man skal prøve å etterligne er like viktig. Det å gå på kurs gir en også mulighet til å se hvordan en kalligraf jobber. Det er ikke like lett å lære seg bevegelse, trykk, rytme etc, bare ved å studere bøker/alfabeter på trykk.

Siden det er intenst med 6 timers dager, så er planen å bryte opp kurset med å kanskje lage litt collage eller leke med litt utradisjonelle skriveredskaper, og kanskje lage merker med det vi finner i naturen? Jeg har også gått til innkjøp av to forskjellige bokstavpresser, så vi kan kombinere kalligrafi med letterpress...om vi får tid. Det avhenger litt av hva dere som kommer på kurset ønsker å gjøre.

Uansett så tror jeg dette kommer til å bli veldig spennende! Jeg har et par påmeldinger allerede, men det er ennå noen få plasser til på kurset, så om du ønsker å lære kalligrafi er det bare å sende en e-post til tone@bokstaven.net.

Tid: Lørdag 11. + søndag 12. november kl. 10-16 begge dager

Sted: Bokstaven Bokbinding & Kalligrafi, Edvard Griegs vei 4, 1410 Kolbotn

Pris: kr 1600 + litt materialer/utstyr. Lunsj er inkludert.

Velkommen!

Recent Posts
Archive
bottom of page