top of page

Kurs - Kurs - Kurs - OBS! Endringer!

Nå er endelig kursdatoene for høstens kurs kommet på plass, og siden første gang innlegget ble lagt ut har det blitt noen endringer. "Vi tegner og maler bokstaver" har gått ut og "Kalligrafikurs" har blitt flyttet og erstatter dette kurset. Jeg har fremdeles ledige plasser på alle kursene, men med så få plasser tilgjengelig (kun 6 plasser på hvert kurs), kan det lønne seg å melde seg på raskt for å sikre seg plass. Her er oppdaterte kurs og datoer:

Koptisk bokbinding - Lør/søn 16.-17. september kl. 10-16 begge dager. Pris kr 1600.

De kristne kopterne i Egypt var de som startet med å binde inn bøker på moderne vis med inndeling i seksjoner og med søm i bokryggen. På dette kurset vil du lære å brette boksider og sy etter den metoden de brukte fra ca. år 6-700 e.Kr. Vi kommer til å bruke plattlær (kuhud) til omslaget. Kurset går over to dager. Materialer kjøpes av kursholder. Utstyr kan lånes eller kjøpes. - Få plasser igjen!

Enkel reparasjon av bøker - Lør/søn 14.-15. oktober kl. 10-17 begge dager. Pris kr 1800.

Har du en bok som faller fra hverandre? Da kan du ta den med til meg og vi reparerer den sammen. Jeg har flere ganger blitt spurt om å holde kurs i å reparere bøker. Det jeg har sagt da er at det krever ganske mye kunnskap for å gjøre det riktig. Det er jo ikke uten grunn at bokbindere går flere år i lære for å bli bokbindere. Reparasjon og konservering av bøker er noe man i tillegg gjør ekstra etter den grunnleggende utdannelsen. Allikevel vil jeg gjerne introdusere noen teknikker som går igjen (feste ny rygg på bok som faller fra hverandre), reparere rifter i papir etc. som godt kan bli vist slik at man kan gjøre enkle reparasjoner selv. Men før man kaster seg over den biten vil det være nyttig å lære seg å sy en bok, så vi vil selvsagt gå gjennom det. Det kan også være nyttig å lære seg å lage omslag, så vi går naturligvis også gjennom det. Ta med et par bøker du vil at "bokdoktoren" skal se på, så tar vi det derfra.

Kalligrafikurs (Flyttet!) - Lør/søn 11.-12. november kl. 10-16 begge dager.

Pris kr 1600.

På dette kurset vil vi se på gamle kalligrafieksempler og lære å bruke bredpenn og blekk. Det er en annen måte å tilnærme seg bokstavformer og lære seg det gamle håndverket på.

I tillegg til å øve på bokstaver kan deltakerne også lage en liten bok ut av det de skriver enten i en spesiell trekkspillform eller en enkel bok med collageomslag. Her er det bare å bruke kreativiteten sin.

Det vil bli sendt ut en liste over det som bør tas med på kurset, men papir, pennesplitter og blekk etc. kjøpes av kursholder og kommer i tillegg til kursprisen. - Halvfullt!

Vi lager "myke" bøker - Lør/søn 25.-26. november kl. 10-16 begge dager. Pris kr 1600.

På dette kurset vil vi lager forskjellige typer "myke" bøker. Det vil si at bøkene ikke har hardt omslag, men de blir bundet inn direkte i papiromslaget eller skinnomslaget. Vi skal lage en såkalt long-stitch-søm og en sløyfebok. Vi kommer også til å sy en Japansk bok og en cross-strukture bok. I alle disse bøkene er sømmen med på å dekorere boken, samtidig som man jo ser hvordan boken er satt sammen. Jeg syns disse bøkene er helt fantastiske og en del av de ganske enkle å lage, så her kan man få lagd julepresanger i fleng.

Gjelder alle kursene: Kursene holdes hjemme i verkstedet mitt i Edvard Griegs vei 4 på Kolbotn. Lunsj er inkludert i kursprisen. Materialer og utstyr vil komme i tillegg til kursprisen. Mer informasjon vil bli sendt ut når du har meldt din interesse.

Påmelding skjer ved å sende en e-post til tone@bokstaven.net. Skriv hvilket kurs du ønsker å delta på.

Hvis du vil følge med på når kommende kurs blir satt opp, følg meg på facebook: Bokstaven Bokbinding & Kalligrafi

VELKOMMEN!

Recent Posts
Archive
bottom of page