top of page

Letterpress

I våres var jeg på et letterpress og kalligrafikurs i regi av Massimo Polello i samarbeid med et trykkeri som heter Tipografia i Torino, Italia. Jeg har tidligere gått på et kurs her i Oslo også hos Fellesverkstedet. Det er så utrolig gøy å jobbe med trykksverte, presser og løse typer; både tre og bly.

I de siste dagene har jeg sjekket ut muligheter for å kjøpe inn mine egne presser. Jeg har faktisk bestilt en proof press som kan være på bordet i A3-størrelse fra et sted i Barcelona som heter Arteina. Denne blir fin for den kan man jobbe ganske fritt med plassering av bokstaver, og man lage plakater og større ting på den.

Jeg har også siklet litt på en Adana-presse til mindre arbeider som vistittkort, invitasjoner, ølbrikker etc. Den er litt mer kostbar, så jeg er fremdeles i tenkeboksen, men tror det kunne være nyttig å kunne trykke både større og mindre ting.

Jeg ser for meg å kunne holde åpent atelié hvor jeg kunne holde et lite kurs og gi folk en innføring i hvordan man jobber med trykking ved bruk av løse typer.

Jeg er jo så nostalgisk. Lever i feil tidsalder, jeg som elsker å skrive med pennesplitter og blekk, binde inn bøker for hånd og nå også trykke ting for hånd med løse typer...Hva er grunnen, mon tro?

Vel, det er ingenting som slår håndverk. Det ser bedre ut, det holder lenger og ikke minst: det man lager er lagd med kjærlighet.

Recent Posts
Archive
bottom of page