top of page

Nordisk Bokbinderutstilling 2018

Det er klart for ny vandreutstilling for de nordiske landene. Boken min skal sendes rundt i alle de nordiske landene i tur og orden sammen med andre spennende håndinnbundne bøker fra mine nordiske kollegaer.

Det er Finland som arrangerer dette i år. Jeg håper det blir en spennende utstilling og gleder meg til at alle bøkene kommer til Norge og Nationalbiblioteket en gang i 2018. Har ikke fått informasjon om hvor og når bøkene kommer til de forskjellige stedene ennå, men informasjon vil komme her når jeg vet noe mer.

Selv om jeg har hatt ett år på å forberede meg og planlegge så sliter jeg alltid med å få ting ferdig og det er ingen god følelse. Jeg håper nå bare at boken ble tørr nok slik at ikke permene bøyer seg helt før den kommer opp i utstillingsmonteret. Sverger at neste gang, da skal jeg skjerpe meg å få ting ferdig i god tid slik at det ikke er fare for noe slikt i hvert fall!

Jeg oppdaget da jeg kikket i gamle utstillingskataloger at jeg har lagd noen innbindinger som er ganske like hverandre. Jeg liker jo å jobbe med skinn, tre og metall, og da jeg var med første året lagde jeg en bok i koptisk søm hvor jeg brukte treplater til omslag med innfelte skinnbiter i i form av istapper, og med en dekorativ metallknapp på hver "istapp", det var boken Frost av Roy Jacobsen.

I år bandt jeg inn Birkebeinerne av Jon Ewo, med koptisk søm...skinnomslag med metallknapper som jeg kjøpte på Island i fjor sommer og med en trebit på bokryggen som skulle symbolisere skiene til Birkebeinerne. Hmmm, det får en til å tenke? Har jeg ikke mulighet til å gjøre noe nytt? Har jeg blitt litt ensporet?

Noen vil kanskje syns det, samtidig er det vel kanskje min signatur? Min stil. Allikevel føler jeg at jeg må utvikle litt nye ideer og lage noe annet neste gang. Jeg kan fremdeles jobbe med skinn og tre og metall, for Guds skyld, men gjøre designen litt mer spennende kanskje?

Her er en liten bildeserie på hvordan Birkebeinerne ble til:

Recent Posts
Archive
bottom of page