top of page

Nytt verksted - nye muligheter! - Men først ferie :)

Nå begynner verkstedet endelig å komme i orden. Det har vært en lang vei, med hodet nedi flyttekasser mens man skal gå på min vanlige jobb i biblioteket, følge opp studier, gjennoføre eksamener, og følge opp lærlingen. Men nå endelig er ting mer eller mindre på plass og dagene går lettere.Mens jeg har holdt på med alt dette har jeg også klart å ta på meg noen oppdrag. Jeg fikk blant annet forespørsel om å binde inn barnetegninger i en bok, slik at det skulle bli som farens bok fra da han var barn. Denne skulle gis i gave til datteren på hennes 10 årsdag og hadde tegninger som hun hadde lagd fra hun var 1 år. Det var løse ark i litt forskjellig format, så det var ikke den enkleste jobben. Men jeg fikk limfrest den, satt på perm og preget navnet i gull på bokryggen og foran,En kunde ønsket at jeg skulle binde inn en loggbok som hadde blitt skrevet i forbindelse med restaurasjon av en båt de hadde. Her var det mye tekst og bilder fra hele perioden. De hadde kjøpt en billig bok som bare hadde falt fra hverandre. Den gjør gjerne det når det blir limt inn ting som gjør at boken egentlig eser ut litt. Dermed sprekker ryggen og detter av. Den var jo heller ikke sydd eller limt særlig godt, så det var lurt å få heftet den på ordentlig måte og få forsterket ryggen på nytt. Moro å beholde for senere tider.En annen kunde kom med en hyttebok fra 1929 med mye notater oppigjennom og flotte teginger i tusj og akvarell. Den trengte en god del reparasjon. Moro å ha en slik historisk bok til familien og senere generasjoner. Tenk på alt som har skjedd fra den gang, både andre verdenskrig og etterkrigstiden.Jeg har også reparert en del våpenesker til originale, antikke Smith & Wesson-pistoler. det var et veldig plukkearbeide, men utrolig gøy å kunne få originaleskene i noenlunde stand igjen for salg til våpensamlere til de originale våpnene de i sin tid ble solgt i. Ikke lett å få tak i originale pappesker til disse våpnene vil jeg tro. Jeg er jo egentlig ikke så glad i våpen,, men dette handler om antikke våpen og samlerobjekter. Forstår fascinasjonen for de som er opptatt av dette.Ellers har jeg skrevet diplomer til mine faste kunder. Jeg driver med dette jevnt gjennom året for flere forskjellige kunder, så jeg driver ikke bare med bokbinding! Jeg har også trykket litt på bokstavpressen min. Årets julegave ble ølbrikker med navnene til "Grevinnen og hovmesteren". Det falt i smak virket det som. Det siste jeg har gjort er å holde kurs for bibliotekarene ved Universtietet i Stavanger. De ønsket i utgangspunktet å lære mer om bokreparasjon, men siden det var ment for notebiblioteket valgte jeg å lage en pamflett eller mappe de kunne anvende som omslag for ødelagte notehefter. Det ble en veldig fin (om litt hektisk) dag!


Nå skal jeg snart ha en etterlengtet og velfortjent ferie, men jeg har allerede planlagt noen kurs som jeg skal holde i høst. Først et kalligrafikurs siste søndagen i august, deretter et kurs i cyanotype print første søndagen i september, og til slutt et helgekurs i bokbinding midt i oktober. Det er nok det jeg rekker innimellom jobb og studier. Det blir bra! Sjekk ut facebooksiden min for mer informasjon om kursene hvis du er interessert. Jeg har kun plass til 6 personer på hvert kurs.


Ellers ønsker jeg dere en riktig god sommer!Comments


Recent Posts
Archive
bottom of page