top of page

Nytt kommunevåpen - Nordre Follo kommune

Tidligere i år startet konkurransen hvor man kunne være med å lage designen på det nye kommunevåpen for Nordre Follo kommune, som dannes ved en sammenslåing av Ski og Oppegård kommune. Dette skjer i 2020.

Det å få mulighet til å være med på å lage et stilrent symbol som blir passende som kommunevåpen for den nye kommunen man bor i er jo ikke akkurat hverdagskost, så jeg kastet meg på og sendte inn noen forslag.

Med litt hjelp av Achilles, ble det både tegnet og malt...purr purr. Forslagene skulle være i to farger og man måtte skrive en liten begrunnelse som forklarte designen og hvorfor man hadde lagd akkurat dette motivet. NB! Alle motivene dere ser er kladder, de behøvde ikke være ferdig utformede kommunevåpen, da det de var ute etter skulle bearbeides videre, men gi juryen en idé om hvordan man ønsket at designen skulle være.

Jeg tenkte først mye på Roald Amundsen som bor på Svartskog i Oppegård kommune. De har jo for ikke lenge siden omdøpt Oppegård videregående skole til Roald Amundsen videregående skole. Det at kommunen grenser til Oslofjorden syns jeg er vesentlig og Follo kommer fra ordet "fold" i landskapet (etter hva jeg husker), og altså kommunen grenser til vann og danner dermed den "folden" i landskapet som kommunen har. Jeg lagde derfor to forslag som hadde med vann å gjøre.

Til venstre ser man baugen på to skip (inspirert av Fram og dens to ferder først mot nord- og deretter sydpolen). Dette kunne også være symbolet på to kommuner som skal slås sammen og som "seiler videre sammen".

Til høyre tok jeg utgangspunkt i de fremre seilene på båten, stagseilene, som motiv, også med Roald Amundsens Fram i bakhodet som min inspirasjon. Den nye kommunen skal få vind i seilene og føre skuta fremover.

Jeg kan nok se at båtmotiv ikke er veldig karakteristisk for vår(e) kommune(r), men jeg syns jeg hadde lagd to design som var enkle designmessig, og som kan egne seg i stort og lite format, som er et annet av kriteriene.

Det midtre forslaget var vel kanskje min "favoritt". Øverst bare i sort/hvitt, tanken er at det ferdige arbeidet skulle være i grønt og hvitt, som dere ser på bildet under. Det som knytter våre to kommuner sammen er nettopp togspor. Den nye Follobanen er under utbygging og jeg syns togskinnene gir deg en enkel fremstilling og et "sug" pga. perspektivet. Det at de også danner en pil som peker oppover - mot nord!

Jeg har hele tiden ventet i spenning på om et av mine forslag ville bli valgt ut. For kun et par dager siden ble de 10 som ble videre trukket ut og ingen av mine bidrag kom med dessverre. Sånn er det. Men man kan jo ikke sitte hjemme og sture, men i hvert fall være aktiv og stemme frem det kommunevåpenet som man mener er best av de utvalgte. Jeg ble ganske overrasket over utvalget. Syns de hadde valgt ut noen som ikke har "fulgt reglene" med å kun bruke to farger og noen gjør meg rett og slett sjøsyk...Hvilket syns du er best? Stem gjerne du også da vel! Her er link:

Recent Posts
Archive
bottom of page